Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 03 червня 2024
15:26

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Литовці відзначили успіхи Дніпропетровщини у реабілітації АТОвців

Литовці відзначили успіхи Дніпропетровщини у реабілітації АТОвців

Дніпропетровщині вдалося досягти успіхів у допомозі демобілізованим бійцям АТО.

Про це заявив директор Вільнюського міського центру психічного здоров’я Мартінас Марценкевічюс, підводячи підсумки дворічної співпраці фахівців регіону з литовськими колегами.

«Радіємо, що у вас все швидко змінюється на краще. Ви вже досягли успіхів у реабілітації військових. Сподіваємося, що у цьому є й наша заслуга», – сказав Мартінас Марценкевічюс.

За словами литовського фахівця, про успіхи у реалізації литовсько-українського проекту свідчать результати роботи реабілітаційного центру для демобілізованих у Дніпрі.

«Головний індикатор успішної роботи – не те, скільки ми навчили ваших фахівців, і не те, скільки створено служб. Ми побували у реабілітаційному центрі, поспілкувалися з пацієнтами. Вони всі задоволені. Кажуть, що відчувають реальну допомогу – медичну, психологічну. Це красномовніше за все».

За два роки стажування в Литві пройшли 50 регіональних фахівців, які надають психологічну допомогу бійцям АТО.

«Проект з обміну досвідом завершується, але наша співпраця та дружба – ні. Нині аналогічний проект ми розпочинаємо з Донецькою та Луганською областями. Пропонуємо фахівцям з Дніпропетровщини поділитися з колегами-сусідами своїми напрацюваннями», – сказав Мартінас Марценкевічюс.

Українсько-литовський проект надихнув ДніпроОДА на нову роботу, зазначила директор обласного департаменту охорони здоров’я Наталія Будяк.

«Маємо один реабілітаційний центр у Дніпрі, але у планах ще два – один на базі криворізької міської лікарні №5, другий – курорту «Солоний лиман». Матимемо 120 стаціонарних ліжок для відновлення здоров’я наших бійців», – сказала вона.

Досвід з комплексної психологічної реабілітації в подальшому застосовуватимуть й для звичайних мешканців області.

«Хочемо подякувати, що ваша держава підтримує нашу країну у відстоюванні суверенітету. Це дуже важливо в такий складний час. Цінуємо те, що ви робите для наших мешканців та сподіваємося на подальші спільні проекти», – сказав заступник голови Дніпропетровської ОДА Володимир Юрченко.



Gorod.dp.ua на Facebook.


грузин  (21.04.17 19:09): ай да литовцы. ай да молодцы! Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті