Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 03 червня 2024
12:28

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Цього року навчальні заклади Дніпра активно долучилися до проведення Шевченківського тижня

|«« «« »» »»|

Упродовж усього тижня в загальноосвітніх навчальних закладах Дніпра проводяться тематичні заходи, присвячені річниці з дня народження та смерті видатного українського поета Тараса Шевченка.

З-поміж іншого це – виставки, тематичні уроки, вікторини, конкурси на знання творчості та біографії Великого Кобзаря. Одним із таких заходів стала літературно-музична композиція «Такий відомий і невідомий Шевченко» у школі №141, яку підготували учні школи під керівництвом своїх педагогів.

«Щороку наша школа долучається до проведення Шевченківського тижня. Про Тараса Шевченка, його нелегке життя, творчість відомо багато. Цього року ми хотіли влаштувати щось нове й незвичне, тому організували виставу «Такий відомий і невідомий Шевченко», яка розповідає про жінок, в яких закохувався Великий Кобзар. Під час вистави школярі розглядають життя Тараса Шевченка з дещо незвичного боку.

Допомогли дітям організувати такий захід вчителі-філологи – Наталія Іванівна Клименко та Людмила Володимирівна Метрофанова.

Запросили поділитися власними набутками й учнів зі шкіл №54 і 106, що розташовані поруч», – розповіла директор школи №141 Ірина Геріна.

У виставі були задіяні школярі 7-х та 9-х класів. Семикласниця Руслана Мартинова виконувала роль першого дитячого кохання Тараса Шевченка – Оксани Коваленко.

«З малих років вони дружили, і Тарас Шевченко закохався у дівчину, але їм не судилося бути разом. Приємно, що беру участь у такій виставі. Готувалися два тижні. Сподіваюся, що одноліткам усе сподобалось», – поділилася дівчина.

«Тарас Шевченко – геній і гордість України, нашого народу. Це справжній патріот. Ми про це повинні завжди пам'ятати. І такими заходами ми доводимо, що не забуваємо Шевченка», – зазначила дев'ятикласниця Олена Стара, ведуча вистави.

За словами заступниці начальника відділу виховної роботи управління освіти департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Марини Чечель, Шевченківський тиждень триває не лише в школах міста, а й у дитячих садочках.

«Діткам розповідають про великого поета, його творчий та життєвий шлях, патріотизм і любов до України, тим самим виховуючи ці почуття у нашого молодого покоління», – сказала представниця мерії.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Митрофанова  (13.03.17 21:27): Шевченка грав учень 9-го класу. Нова зірка нашої школи, яку ми відкрили - Єгор Мажура. Ця зірка засіяла яскраво та світло. Вистава була чудова. Відповісти | З цитатою
Елена  (13.03.17 21:08): Кто играл роль Тараса Шевченко? Відповісти | З цитатою
горожанин  (10.03.17 18:49): Вы сами хоть в это верите? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті