Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 23 травня 2024
20:23

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Протягом лютого дніпряни подали 296 проектів, які, на їхню думку, змінять місто на краще

Протягом лютого дніпряни подали 296 проектів, які, на їхню думку, змінять місто на краще

У Дніпрі завершилася реєстрація заявок від охочих приєднатися до програми «Бюджет участі». Протягом лютого дніпряни подали 296 проектів, які, на їхню думку, змінять місто на краще.

Пілотний проект партиципаторного фінансування у Дніпрі зібрав майже рекордну для країни кількість ініціатив – більше заявок зареєстровано лише в столиці. Підсумки першого етапу проекту очільник Дніпра Борис Філатов підбив 1 березня, під час спільного брифінгу з в. о. заступника мера Янікою Мерило.

Найактивнішими виявилися представниці жіночої статі – вони запропонували 65% усіх зареєстрованих проектів. За підсумками реєстрації найбільше заявок надіслали мешканці Соборного та Новокодацького районів. Вік більшості авторів – від 25 до 50 років.

Місто виділяє 10 млн грн на реалізацію проектів, за які проголосують дніпряни. Та ця сума – попередня, і в мерії не виключають, що фінансування можуть збільшити.

«У нас є 10 мільйонів гривень, та, фактично, містяни внесли пропозиції на суму в 6 разів більшу. Тому під час відкритого голосування, яке відбудеться на початку травня, з поданих заявок будуть відібрані найкращі проекти», – зазначив очільник Дніпра Борис Філатов.

Разом з тим, в. о. заступника міського голови Яніка Мерило зауважила, що голосування буде відкритим, тож кожен охочий зможе стежити за його перебігом.

«Автори також зможуть рекламувати свої розробки. Це активний процес. І дуже важливо, що зараз, коли ми вперше випробовуємо цю програму, так багато людей повірило в неї», – сказала Яніка Мерило.

Зазначимо, що обсяг коштів «Бюджету участі» порівну розподілять на реалізацію малих і великих проектів. Втілення міні-проектів коштуватиме від 50 до 200 тис. грн. На більш масштабні програми планують виділяти від 200 до 600 тис. грн.

Крім того, ініціативи мають бути такими, щоб їх можна було реалізувати протягом одного календарного року. І головне – вони повинні бути в компетенції міської ради. Більшість проектів дніпряни презентували у сферах комунального господарства, освіти, спорту та культури.

Голосувати за проекти можна буде з 24 квітня до 24 травня. Щоб підтримати вподобані ініціативи, дніпрянам необхідно буде скористатися системою BankID та електронно-цифровим підписом. Наразі ж ознайомитися з проектами можна за посиланням.

Нагадаємо, що програму «Партиципаторне бюджетування» на 2016-2020 роки депутати міської ради Дніпра ухвалили під час 13-ї чергової сесії 7 вересня.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Днепр_2  (08.03.17 13:38): "Самое первое , что нужно сделать - установит в городе урны!"

+100500!
Відповісти | З цитатою
ґебельсам пукінаЗсавушкіна 55  (07.03.17 17:33): 02.03.17 21:16)=поц... це ти сам дурню вигадуєшь чи по методичці серешь???
яке ж відношення програма «Бюджет участі». має до Єдиного електронного квитка???
Дніпро планує впроваджувати електронний квиток протягом 2017-2019:
-у 2017 році планується забезпечити потрібними турнікетами метрополітен,
-в 2018 — електротранспорт міста, а
-в 2019 — автотранспорт.
пс а ти імбіцил... це не образа а діагноз.
Відповісти | З цитатою
Fidel  (02.03.17 21:16): Так где же електроннай бялет? Не пошло? Відповісти | З цитатою
Епифанцева в трусах  (02.03.17 12:22): Самое первое , что нужно сделать - установит в городе урны!!! Відповісти | З цитатою
Гость  (01.03.17 21:33): Яника поменяла цвет волос. А в остальном всё без перемен. Проектов много, Боря набирает вес (политический вес). Відповісти | З цитатою
Владимир  (01.03.17 18:58): Обращаюсь к организаторам "Громадського проекту"!!! Может продлить подачу заявок дней на несколько? Всё сделал-- подписи, реальный, профессионально сделанный кошторис... Но не учел сумму -- от 50 тыс. грн! У нас проект дешевле и регистрация не прошла. А реальных дел ещё не початый край. Обидно! Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (15)

•  Хто цей чоловік, який бʼє жінок у центрі міста? (11)

•  Таємниці Дніпра: «Будинок спеціалістів» або «Сачок» (8)

•  У Дніпрі за тиждень накладено понад 2300 штрафів за порушення правил паркування (7)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (6)

•  Смертельна ДТП у Дніпрі: на Набережній Перемоги Geely врізалася в бетонний стовп (з'явилося відео моменту) (6)

•  На цьому тижні було видано 10-тисячний іпотечний кредит єОселя: чи актуально це для Дніпра (6)

•  Головний тренер «Дніпра-1» Юрій Максимов: 70% хлопців домовились з іншими командами (6)

•  Українці стали вдвічі більше купувати вживані авто з США: топ моделей (5)

•  З 1 липня у Дніпрі суттєво зростуть ціни на заправках (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті