Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 10 червня 2024
19:47

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Мешканці області можуть змінити сімейного лікаря: як це зробити

Мешканці області можуть змінити сімейного лікаря: як це зробити

Щороку протягом вересня мешканці Дніпропетровської області можуть змінити свого лікаря. Зазвичай нового терапевта, дільничного педіатра або сімейного лікаря обирають до 1% людей.

Чому пацієнти вирішують знайти для родини іншого спеціаліста та як це зробити, розповіла головний позаштатний спеціаліст з загальної практики – сімейної медицини департаменту охорони здоров’я ОДА Надія Пучкова.

«Найчастіше мешканці області обирають нового лікаря через звільнення спеціаліста або переїзд, рідше – через невдоволення обслуговуванням, - розповіла Надія Пучкова. – Якщо ви змінили місце проживання, ваш лікар перейшов на нову роботу або ви просто хочете відвідувати іншого спеціаліста – зверніться до своєї амбулаторії. Самостійно обрати лікаря можна до 30 вересня».

Щоб обрати нового лікаря, потрібно звернутися до своєї амбулаторії. У кожній є стенди з прізвищами медиків та інформацією про них: досвід роботи, категорія, відзнаки тощо. Ці дані допоможуть визначитися зі спеціалістами. Коли вибір буде зроблено, слід заповнити реєстраційну форму. У ній пацієнти вказують прізвище, ім'я, по батькові, дату народження, місце проживання, серію та номер паспорта, наявність дітей.

Сімейного лікаря можна обрати не лише в своїй амбулаторій, а й в будь-якій іншій. Для цього пацієнту слід звернутися до медзакладу, у якому він обслуговується, взяти там талон про відкріплення та з ним прийти до бажаної амбулаторії.

«Ми проводили дослідження: якого лікаря частіше обирають пацієнти – кваліфікованого чи уважного. Виявилося, що часто досвідченого спеціаліста з вищою кваліфікацією змінюють на більш душевного та чуйного фахівця. Я раджу при виборі лікаря звертати увагу на обидва критерії. Знайдіть спеціаліста, який підходить саме вам та якому ви зможете довіритися», - зазначила Надія Пучкова.

В Придніпров'ї 412 амбулаторій сімейної медицини. В них працюють понад 1,5 тисячі сімейних лікарів, педіатрів та дільничних терапевтів.

Gorod.dp.ua на Facebook.


пациент  (08.09.16 09:48): "Виявилося, що часто досвідченого спеціаліста з вищою кваліфікацією змінюють на більш душевного та чуйного фахівця."
А разве у нас ещё остались душевные врачи? Одни хамы и крахоборы кругом, пока в карман не положишь, душевностью там и не пахнет.
Відповісти | З цитатою
!!!  (07.09.16 10:18): Подтверждаю, никого выбрать нельзя, если не договоришься с врачом, к которому хочешь. И то только если на прием приходить самому, а на вызов на другой участок сам не пойдет, если машиной не заберешь. (Поликлиника на пр.Героев) Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Валентина  (06.09.16 22:38): Наша семья обслуживается в К3 ДЦПМСД №6 на пр. Петровского 37. В прошлом 2015 году вся наша семья пожелала обслуживаться у врача Чорненко В.И. и заполнили регистрационную форму, но в поликлинике поделили больных по старой схеме по участкам удобных для врачей, а не больным. На рекламном щите висят списки, где указаны дома к какому врачу мы относимся. Обращение к заведующей ничего не дают, кроме грубости и унижения. Придти на прием к врачу, к которому заполняли форму невозможно. Врач отвечает, что у меня и так большой участок и вы не с моего участка. Когда говорим, что мы Вас выбирали, как семейного врача, слышим ответ, что из-за нескольких семей не собираюсь ехать на другой конец улицы.Выбор врача -это ВРАНЬЕ. Если это не его участок,врач вас и не примет в поликлинике и не приедет на вызов. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 4
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
років з дня першої місцевої телевізійної передачі в Дніпрі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті