Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Нд, 19 травня 2024
10:37

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

RPL-Dnepr


2 жовтня 2017, 14:42

Ляшко: Висока зарплата – висока пенсія!

Фракція Радикальної партії вимагає негайно підвищити пенсії для 9 мільйонів українців. Як це реалізувати, викладено у пропозиціях РПЛ до пенсійної реформи. Про це заявив лідер РПЛ на засіданні Погоджувальної ради. Політик переконаний, щоб були нормальні пенсії – повинні бути високі зарплати.

«Уряд планує з 1 січня встановити мінімальну зарплату на рівні 3700 гривень на місяць. Цього замало! В Україні 4 мільйони українців живуть на мінімальну зарплату. Тому ми пропонуємо збільшити мінімальну зарплату до 5000 гривень. Більша зарплата – більша пенсія!», - наголосив Ляшко.

Одна з вимог радикалів до пенсійної реформи – підвищити пенсію для тих, хто немає необхідного трудового стажу, з 949 гривень до півтори тисячі гривень.

«Півмільйона людей працювали без оформлення трудової книжки і отримували зарплату в конверті. Тепер вони розплачуються копійчаною пенсією за нечесність і жадібність своїх роботодавців. Саме тому ми добиваємося підвищення легальних зарплат та вимагаємо найсуворішої відповідальності для роботодавців, які не влаштовують офіційно своїх робітників. Це не роботодавці, а работорговці і вороги трудових людей!», - підкреслив народний депутат.

Прожитковий мінімум для пенсіонерів Олег Ляшко вимагає підняти не на 5%, як пропонує уряд, а на 15%.

«З 1 жовтня уряд планує підняти прожитковий мінімум для непрацездатних осіб лише на 5% - з 1312 до 1372 гривень. Це дуже мало, адже інфляція у цьому році складає не менше 11%. Такі мізерні підвищення прожиткового мінімуму не перекриють інфляцію і зростання цін. Ми пропонуємо підвищити прожитковий мінімум на 15%. Тоді 3,5 мільйони українців отримують надбавки до пенсії від 200 гривень. Для наших пенсіонерів, які рахують кожну копійку, будь-яке підвищення надзвичайно важливе!», - зазначив лідер РПЛ.



Переглядів: 431
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті