Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
пт, 29 марта 2024
09:07

Сакура в житті та культурі Японії

Сакура в житті та культурі Японії

Лекция

Сектор соціокультурних проектів і зовнішніх зв'язків Дніпропетровської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Первоучителів слов'янських Кирила і Мефодія

Нещодавно весь світ у режимі онлайн мав змогу побачити, як біло-пінна хвиля цвітіння сакури розповсюджується з півдня на північ країни висхідного сонця.

І тому, зовсім невипадкова квітнева тема для учасників проекту «Українське вікно до японської душі» сектору соціокультурних проектів і зовнішніх зв'язків ДОУНБ. Так, мова піде саме про це «п`ятипелюсткове диво» в житті та культурі Японії. Ми дізнаємося, як насправді перекладається «сакура», чому японці завжди чекають на початок її цвітіння і вже на протязі тринадцяти віків так багато віршів пишеться саме у цей період. Дізнаємося й про міфологічний вибір онука японської богині сонця Аматерасу (天照大神) - Нінігі (瓊瓊杵尊), який він здійснив поміж «Сакурою» та «Скелею». Відкриємо інші символи, що прийшли на зміну сакурі, у період нового державотворення країни наприкінці XIX сторіччя.

Емоційний об`єм лекції у подробицях, що привіз з цьогорічної подорожі партнер проекту, керівник Товариства японської культури «Фудошінкан» Дмитро Масько. Безпосередні враження, фото та відео з 日本, до вашої уваги.

Отже запрошуємо на нову зустріч з неймовірною та несподіваною Японією, що зберігає у своєї історії та сучасності всі таємниці світу.

Контактна особа: Олена Ємельянова, (067) 281-09-34


Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте