Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
пт, 29 марта 2024
06:40

Презентація документального фільму «Мандрівка у край затоплених Січей»

Презентація документального фільму «Мандрівка у край затоплених Січей»

Документальный фильм, Презентация

Правозахисна група «Січ» запрошує 26 березня о 17:00 у медіа-просторі на пр.Поля 2. на презентацію документального фільму "Мандрівка у край затоплених Січей". Фільм знятий правозахисною групою та розвінчує найбільш поширені міфи про 5 козацьких Січей, які були розташовані на території Дніпропетровської області.

… Три століття тому тут проливалася кров, а відчайдушні серця наповнювалися вірою у незалежну українську державу. Саме тут, а не на Хортиці, зароджувалося Військо Запорозьке та розквітла його велична слава у 16-18 ст.

У фільмі ви почуєте розповідь науковця-археолога, який десятиліттями досліджував залишки козацьких укріплень та прийшов до вражаючих висновків. Правозахисна група «Січ» стала першою, хто провів зйомки затоплених Січей - Базавлуцької та Чортомлицької. Також у фільмі ви побачите залишки Томаківської та Микитинської Січей. Дізнаєтесь про трагедію Великого Лугу – свідоме знищення самобутньої історії українського народу та Нову Січ, якою завершується історія славних козацьких вольностей.

Фільм став спробою вчених та правозахисників відновити історичну справедливість та повернути регіону колишню січівську славу, яка віками приховувалася та стиралася з пам’яті українського народу.

У рамках презентації відбудеться спілкування з авторами проекту та його головним героєм – істориком та археологом Мирославом Жуковським.


Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте