Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
вт, 16 апреля 2024
19:50

Микола Рідний. Поступова втрата зору

Посмотреть афишу: Микола Рідний. Поступова втрата зору Фото

15 березня о 18:00 у Дніпропетровському художньому музеї Микола Рідний представить серію фото колажних робіт та малюнків останніх років, в яких досліджує механізми сприйняття насильства та війни через їх зображення, що постійно циркулюють в медіа. Втрата зорового фокусу по відношенню до спірних територій та інтересу світових засобів масової інформації до “замороженого” на невизначений час конфлікту, соціальна сліпота нав'язана пропагандою війни, яка створює полярне бачення реальності. Звертаючись до фізиології зору та його порушень, художник проводить паралелі із осліпленням суспільства, що піддається впливу маніпуляцій зображенням та афекту.

Микола Рідний народився в 1985 році в Харкові, живе і працює в Києві. У 2008 році закінчив Національну академію дизайну і мистецтв в Харкові. У 2005 - 2012 роках був куратором галереї-лабораторії SOSка в Харкові. З 2016-го є соредактором онлайн журналу про мистецтво, літературу, переклади та суспільстві prostory.net.ua
Рідний працює з різними медіа, починаючи від ранніх акцій групи SOSка в публічному просторі і закінчуючи фільмами, фотографічними серіями і інсталяціями, які складають поточну спрямованість його практики. Рефлексія соціально-політичних проблем в його роботах відбувається через зв'язок особистих і колективних історій, документальної реальності та вигадки.

Роботи Миколи Рідного були показані на Венеціанській бієнале сучасного мистецтва, в Мюнхенській Пінакотеці, Центрі сучасного мистецтва і медіа в Карлсруе, Музеях сучасного мистецтва Лейпцига та Варшави, PinchukArtCentre та фестивалі документального кіно Docudays в Києві.
www.mykolaridnyi.com


Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте