«Книгарня Є» спільно з видавництвом «Богуславкнига» запрошує на презентацію кулінарних книг початку XX ст., які відкривають нову серію – «Авторська кухня українська» - Леонтина Лучаківська «Домашна кухня. Як варити і печи» (Львів 1910р.), Осипа Заклинська «Нова кухня вітамінова» (Львів 1928р.), яка відбудеться 2 березня за участю ілюстратора книги «Нова кухня вітамінова» - Валентини Ареп’єпої. Початок – о 18.30.
Що готували галицькі господині 100 років тому? Руляда з гуски, пулярда з сарделевим сосом, мортаделя, салата швайцарська, цитринова зупка, клюсочки карльсбадські, шодо мигдалеве, француські рурки з кремом, суфлєт малиновий на тісті міґдаловім, лєґуміна цитринова, суфлєт з морелів, маренґи зі сметаною, крем з мараскіно, зульц в рожі і бабочка цісарська до кави. А ще: прецлики, штанглики, струцлики, рогальчики, обарінки…«Робіть все, щоби гостеви було в нас приємно», радила Осипа Заклинська. На презентації відбудеться акварельна автограф – сесія художниці - ілюстратора книги «Нова кухня вітамінова» - Валентини Ареп’єпої.