Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
сб, 20 апреля 2024
01:49

Село Яворницьке: історія і сучасність

Село Яворницьке: історія і сучасність

Лекция

15 грудня 2017 р. о 16-й годині у Меморіальному будинку-музеї академіка
Д.І. Яворницького відбудеться лекція-екскурс "Село Яворницьке: історія і сучасність" з циклу «Яворницькіана Миколи Чабана».

На дев’ятій лекції циклу мова піде про єдиний населений пункт в Україні, який носить ім'я Дмитра Івановича Яворницького – це село Яворницьке в Запорізькому районі Запорізької області, село, яке знаходиться на межі двох областей - Дніпропетровської і Запорізької.   Засноване воно далекого 1929 року переселенцями з лівобережжя Дніпра.

Ви дізнаєтесь про історію створення села, чим воно жило та славилося, і, головне, як саме Дмитро Іванович Яворницький пов'язаний з іменем цього невеличкого, на три вулиці, села.

Меморіальний будинок-музей академіка Д.І. Яворницького та відомий краєзнавець, письменник, Заслужений журналіст України, яворницькознавець МИКОЛА ЧАБАН продовжують цикл краєзнавчих просвітницьких екскурсів з метою популяризації історії краю. Ці заходи стануть в нагоді тим, хто прагне дізнатися більше про наше місто та легендарного «Козацького Батька», відомого історика, археолога, етнографа, фольклориста, громадського діяча академіка Дмитра Івановича Яворницького.

Лекції розраховані на широку аудиторію та будуть цікаві не лише науковцям і краєзнавцям, але й кожному, хто захоплюється історією свого міста та краю.

Адреса музею: пл. ім. Т.Г. Шевченка, 5
Тел. для довідок: 066-35-25-985
Інформаційний ресурс: museum.dp.ua
Сторінки музею у соц. мережах:
facebook.com/budynok1/
twitter.com/D_Yavornytsky
www.instagram.com/sadyba_yavornytskogo/


Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте