Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
чт, 28 марта 2024
21:05

Українська Нова Хвиля. Runaway

Українська Нова Хвиля. Runaway

Короткий метр

У четвер, 17 травня, у Дніпрі стартує прокат VI кіноальманаху найкращих короткометражок року «Українська Нова Хвиля. RUNAWAY», ініційований Довженко-Центром.

Усі охочі зможуть побачити збірку в кінозалі АртЦентру "Квартира" (Троїцька пл. 3)

 Паралельно з Дніпром покази стартують у київському кінотеатрі «Ліра». З 7 червня збірку Українська Нова Хвиля. Runaway можна буде побачити в кінотеатрах мережі Планета кіно у Києві, Одесі, Сумах, Харкові та Львові.

 Цього року до збірки увійшли вісім короткометражних робіт, серед них -  два режисерські дебюти («Діна» та «Невидима»), документальний фільм («Ма), дві анімаційні роботи («Елювіум», «Фінгермен»), німа драма («Чапля») та дві трагікомедії («Випуск ‘97» та «Електромен»).

 Всі вісім фільмів збірки об’єднує тема втечі.  Кіно з моменту його виникнення – це втеча від реальності в затишну та безпечну темряву кінозали, в сновидіння та марення, в світ чужих та своїх фантазій.

 «Український короткий метр еволюціонує стрімкими темпами. Принаймні ті короткометражки, що потрапляють до цього альманаху. З кожним роком вони стають все складнішими, все дорослішими, все вдумливішими і винахідливішими. Цього року новели «хвилі» об'єднано магією. Не тією, що перетворює гарбуз на карету, а тією, що по-особливому електризує повітря. Хтось біжить від дійсності в фантазію, хтось - в ностальгію, хтось - у ніч. Але всі незмінно повертаються назад»,

    Українська Нова Хвиля – проект презентації найкращих короткометражних фільмів українських режисерів-дебютантів поточного року. Започаткований Національним центром Олександра Довженка 2012 року, він щороку, представляє у всеукраїнському прокаті  найкращі короткометражні дебютні роботи молодих українських режисерів, що пройшли селекцію та були відзначені на національних та міжнародних кінофестивалях. 

Фільми-учасники цьогорічної «Хвилі»:

ЧАПЛЯ (реж. Марія Пономарьова), Найкращий ігровий фільм фестивалю «Відкрита ніч. Дубль 20», Диплом фестивалю «Відкрита ніч. Дубль 20» за операторську роботу, Відзнака Національної Спілки Кінематографістів України, Гогольфест/Золотий СУК

МА (реж. Марія Стоянова, Номінант програми «Short Joy» Міжнародного фестивалю документального кіно в Їглаві (Чехія), Гран-прі та Приз глядацьких симпатій MyStreetFilms-Рубіж IV фестивалю «86», Найкращий неігровий фільм «Золотий СУК 2017», Спеціальна відзнака журі Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість»)

ЕЛЮВІУМ — Регенеративна істота (реж. Стас Сантімов, Гран-прі Національної програми Міжнародного фестивалю анімаційного фільму «КРОК-2017: у рідній гавані», II місце в категорії «Професійна анімація», Фестиваль Анімації Задзеркалля, Best Film in National Competition, Linoleum International Contemporary Animation and Media Art Festival 2017, Номінант Національної кінопремії «Золота Дзига» 2018)

ДІНА (реж. Мирослава Клочко, Диплом за Найкращий фільм національного конкурсу «Золотий СУК 2017» за версією Національного центру Олександра Довженка)

ФІНГЕРМЕН (реж. Іван Шоха, Спеціальна відзнака Kisakes Film Festival у Стамбулі, Найкращий анімаційний фільм фестивалю «Відкрита ніч. Дубль 20», Спеціальна відзнака оргкомітету фестивалю «Відкрита ніч. Дубль 20»)

ВИПУСК 97 (реж. Павло Остріков, Junior Jury Awards, Міжнародний кінофестиваль в Локарно, Номінація European Film Academy, Фестиваль короткометражних фільмів у Левені, Бельгія, Найкращий короткометражний фільм Одеського міжнародного кінофестивалю, Гран-прі «Золотий Скіфський олень» Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість: Пролог»)

ELEKTROMAN (реж. Микита Скоморохов, Переможець Національного конкурсу uFilmFest, 2016, Україна, Диплом фестивалю «Відкрита ніч. Дубль 20» за художню і операторську роботу)

НЕВИДИМА (реж. Максим Наконечний, Номінант Національної кінопремії «Золота Дзига» 2018)

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте